Jdi na obsah Jdi na menu
 


VYHODNOCENÍ RYBÁŘSKÝCH ZÁVODŮ 2019

dsc_3698-1.jpg

article preview
Vyhodnocení rybářských závodů
 
Dne 8. června proběhly tradiční rybářské závody, tentokráte u příležitosti 100. výročí vzniku naší organizace. Výbor naší MO se na závody připravoval s patřičným předstihem. Závody byly prezentovány na výročním jednání naší organizace, dále v měsíčníku Vltavín, na elektronických stránkách naší organizace a pozvánka byla zaslána všem organizacím Jihočeského kraje. Pozvánky byly zaslány také do místních škol. Pro ceny byla uvolněna částka přesahující 40 tisíc korun. Pro dospělé závodníky bylo vytvořeno 17 cen, kde minimální hodnota poslední ceny se pohybovala okolo pětiset korun. Hlavní cena byla Vltavotýnský vodník a echolot. Pro děti byly vytvořeny ceny tak, aby každé dítě obdrželo cenu a diplom. U obou kategorií byla dále ohodnocena největší ulovená ryba.  
Vlastní příprava se provedla bezprostředně před závodem, kde vedle stále stejných vytrvalců velmi pomohli páni kluci z hněvkovického učiliště a že bylo znát jejich mládí a elán.
V pět hodin ráno to začalo prezentací, do závodu dospělých se přihlásilo 29 účastníků z organizací Týna, Protivína, Č. Budějovic, Vodňan, Bíliny, Jistebnice, Mnichova Hradiště, Pelhřimova, Tábora, Písku, Benešova, Kaplice, Želivy a Prahy. Do závodu dětí se přihlásilo 12 dětí z Týna, Č. Budějovic, Tábora a Prahy. V 6 hodin odstartoval ředitel závodu p. Kolář vlastní závod. Závod byl ukončen v 11. hodin. Během závodu bylo uloveno celkem 395 ryb a jedna želva. Z toho 286 ks. ulovili dospěláci a 109 ks. děti.
„Překvapením“ závodu byla účast místních rybářů, kde z cca 600 členské základny dospělých se účastnilo až 11 závodníků. Přitom závody jsou organizovány především pro místní. Závěrem lze konstatovat, že účastníkům přálo, po deštivých dnech i počasí a ti, co se účastnili, strávili hezké dopoledne.
Poděkovat se sluší organizátorům a zejména sponzorům, kteří přispěli k hodnotným cenám. Byli to Jaderná elektrárna Temelín prostřednictvím Oranžového roku, naše město, prodejna rybářských potřeb pana Seidla z Písku, společnost ČEPS a naše místní organizace.
                                                                                                Jednatel: Eduard  Frýba
 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 20
Celkem: 675298
Měsíc: 9363
Den: 618