Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dotazy a komentáře - archiv


 

Komentáře

Přehled komentářů

Petr - Platby a výdej povolenek

Vážení členové výboru,
počin přesunout vyřizování členských náležitostí do klubovny je posunem o několik kroků vzad. Připomíná mi to některá zařízení veřejného stravování za doby (doufal jsem) dávno minulé, kdy si zákazník vystál jednu frontu k pultu, kde si objednal například pití, při objednávce obdržel účtenku, následně vystál druhou frontu k pokladně, zaplatil účtenku, opět vystál frontu k pultu pro objednané a již řádně zaplacené pití. To jsem skutečně zažil a nejsem nikterak starý.
Nevím, jaké problémy se vyskytly ve "starém" systému výdeje v obchodě u pana Macháčka, kde si rybáři mohli vyzvednout povolenku spolu s provedením veškerých platebních náležitostí 6 dní v týdnu. Tento systém nám mohly leckteré organizace závidět. Byl totiž orientovaný na rybáře. Každý si mohl pro papíry zajít kdykoli podle svých možností, nemusel řešit hlídání pro děti ani delegování nepříjemné skutečnosti dlouhého čekání na rodinné příslušníky (kteří mnohdy spíše pouze mlčky trpí naši vášeň pro rybolov, než aby jí byli výrazněji nadšeni).
Jako laik moc nechápu, co potřebuje výbor revidovat na členské základně. Snad zaplacení a nalepení členské známky s kontrolou platnosti státního rybářského lístku dostatečně reviduje, že jsem platným členem organizace..?? Nevím, co víc byste chtěli kontrolovat, když za sebe do fronty vyšlu například svou starou babičku, která vám nic jiného než zmíněné doklady a peníze stejně nepřinese.. A že chcete poznat členskou základnu?? Já vám upřímně sděluji, že ač běžně nebývám konfliktní, tak v tomto rozpoložení se s vámi opravdu bavit nebudu a nedám vám tak příležitost mě poznat. (Ostatně, těch cca 10 pánů kolegů, co jsem dneska viděl čekat ve frontě v klubovně taky nevypadali jako dobrá parta u piva.) Pouze si tedy vystojím frontu, zaplatím si, co k zaplacení mám a s Pánembohem za rok, doufám, že opět v obchodě u pana Macháčka nebo podobném podniku.
Váš počin chápu pouze jako vítězství úředního šimla zeleného stolu nad člověkem. Srovnejte možnost získání povolenky k lovu a ve většině evropských zemí. Už tak nás hendikepuje instituce státního rybářského lístku a my, místo abychom věc rybářům zjednodušovali, hledáme možnost, jak ji ještě více zkomplikovat.
Nabízí se snad ještě povzdech. Ano, mohlo by být hůř. Mohli byste totiž vymyslet i inovaci ala ještě nedávná Bechyně, že povolenky budou vydávány v obchodě, ale zbytek náležitostí se bude řešit v klubovně. Rybář tak půjde ve všední den vrátit povolenku do obchodu, kde obdrží razítko, pak si v neděli vystojí frontu až dvě (členské známky+brigády) u vás, aby si v následujícím týdnu došel opět ve všední den pro povolenku do obchodu.
Inu, téma k zamyšlení, soudruzi!!

Veronika - Re: Platby a výdej povolenek

Hlavně ta úřední doba je výborně vymyšlená, zvlášť pro lidi co pracujou... Dneska tam byl pro povolenku přítel a byl znechucen, fronta až ven a když tam přišel za hodinu pořád tam byli ti stejní lidé...ne každý má čas na to stát tam frontu celé odpoledne... U pana Macháčka to trvalo chvilku a člověk tam mohl zajít kdy chtěl...Hold jsme v Týně no...

Jindřich Helige - dotaz

Chtěl bych se zeptat zda mám nárok na slevu na brigády i když jsem částečný invalidní důchodce děkuji

jednatel - Re: dotaz

Vážený pane Helige, slevy na brigády jsou pro ženy, plně invalidní důchodce. Pro částečně invalidní tedy nejsou. Výbor organizace může však individuelně posoudit i tuto možnost. Dostavte se proto na jednání výboru v měsíci únoru (t.j.5.2., 17.00hod) s příslušnými doklady k invaliditě a zde bude posouzen eventuelní dodatečný příspěvek. s pozdravem jednatel

Antonín - Barnas

Já tam byl pro známku a doba čekání nula jsem spokojeny.

Karel - organizační změna v oblasti prodeje členských známek, proplácení brigád a prodeje povolenek

Dobrý den,
rád bych se zeptal jako člen MO ČRS Týn nad Vltavou, který odjíždí do práce v neděli a vrací se v pátek k večeru, kde nebo zda si mohu vše zařídit mimo Vaše hodiny uvedené v organizační změně resp. je toto možné? Přeci jenom brát si dovolenou, mi přijde zbytečné a jistě se najdou i rybáři, kteří pracují i po osmnácté hodině večerní. Děkuji za odpověď

jednatel - Re: organizační změna v oblasti prodeje členských známek, proplácení brigád a prodeje povolenek

Pane Karle, jsou zde dvě možnosti, buď Váš rodinný příslušník využije stanovených pracovních hodin a donese příslušné dokumenty pro provedení platebních náležitostí, nebo jak bylo uvedeno - na základě telefonu na jednatele si dohodnout termín schůzky na klubovně k vyřízení potřebného. Frýba Eduard - jednatel

Stanislav Svozil - výdej hostovacích povolenek

Dobrý den,chtel bych se zeptat jak je to u Vás s výdejem týdeních hostovacích povolenek na revír Vltava 20.Plánujeme dovolenou a dočetl jsem se že místní povolenky na tento revír nevydáváte.Jsme členi MRS.Děkuji za odpověd.

Jednatel - Re: výdej hostovacích povolenek

Pane Stanislave, výdej hostovacích povolenek bude nadále ve stejných výdejnách jako doposud, tedy na náměstí a na Malé Straně v prodejnách rybářských potřeb. Frýba Eduard - jednatel.

Petr - cena místenek

Dobrý den chci se zatím jen informovat na kolik mě jako držitele krajské povolenky (středočeského kraje), vyjde povolenka na 3-4 dny na
ÚDOLNÍ NÁDRŽ HNĚVKOVICE, 421 073 VLTAVA 21 - 22 předem děkuji za odpověď.

Toman. V. - Re: cena místenek

Dobrý den, vše potřebné byste měl najít tady:
https://rybarityn.estranky.cz/clanky/clanky-a-zpravy/ceny-provolenek-pro-rok-2014.html
Za výbor
V. Toman

V. Toman - Re: Re: cena místenek

Oprava: https://rybarityn.estranky.cz/clanky/informace-pro-rybare/ceny-povolenek/

Hora - Re: cena místenek

Kolik stoji tydeni povolenka na hnevkovice

petr fule - jez Hněvkovice

nevíte od kdy se má začít se stavbou jezu pod Hněvkovickou přehradou?

V. Toman - Re: jez Hněvkovice

Toto je otázka na Povodí Vltavy. Práce na splavnění Vltavy začaly teď v lednu.

Petr - Budování jezu Hnevkovice

Dobrý den
Bude dle vašeho názoru možné rybařit mezi hrází a jezem při přestavbě jezu v hněvkovicích (kolísání hladiny ,prohrabka dna )jezdím 5 let v dubnu na chatu ke známemu zažil jsem 3 dny meření dna to se chytat nedalo Děkuji

V. Toman - Re: Budování jezu Hnevkovice

Dobrý den, údajně při pracech bude zachována možnost rybolovu. Voda má být zakalená. Víc nám není známo. Je nutné počkat, až situace nastane.

Radek - režim 24

dobrý den ,jedu k Vám na dovolenou tak se chci zeptat na režim 24 ,někde je psáno tak a někde zase jinak ,o roku 2015 jsem nic nenašel děkuji.

V. Toman - Re: režim 24

Dobrý den, důležité je to, co se píše u daného revíru v soupisu revírů, příp. v bližších podmínkách. Obecně je na všech revírech státní legislativou lov nonstop zakázán. Na některých revírech jsou výjimky. Výjimka pro rok 2015 na Vltavu 20 - pokud mně je známo - nebyla udělena. Je udělena jen na ÚN Hněvkovice.

Mira61 - Bivakövani

Dobry den.Slysel jsem o zakazu bivakovani v Tyne n Vltavou.Je to pravda?Dekuji za odpoved.



 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 3
Celkem: 678652
Měsíc: 10901
Den: 762