Jdi na obsah Jdi na menu
 


Změny bližších podmínek rybolovu JčÚS 2018 - 2019

Změny bližších podmínek rybolovu JčÚS 2018 - 2019

 

V roce 2018 je zavedena horní míra kapra (K70) na všech revírech.

Na mimopstruhových revírech je upřesněna definice lovu muškařením a na umělou mušku.

 

Při lovu na umělou mušku (Příloha č. 7 Vyhlášky 197/2004 Sb., bod C) je od 1.1. do 15.6. povoleno lovit pouze s klasickou muškařskou výbavou skládající se z muškařského prutu, muškařského navijáku, muškařské šňůry a návazce v maximální délce odpovídající dvojnásobné délce používaného prutu a s nástrahami v maximální velikosti 3 cm. Je zakázáno používat jakékoliv zátěže umístěné mimo tělo mušky, stejně tak je zakázáno použití jakýchkoliv plovoucích zařízení jako je kulové plovátko, splávek apod. Je zakázáno lovit pomocí „dřívka“ a metodou „bagr“ (včetně dvou a více rybářů lovících těsně vedle sebe). Je zakázáno lovit na jakékoliv gumové nástrahy typu twister, ripper, banjo apod. Lov na tyto nástrahy je považován za přívlač při použití jakékoliv výbavy. Je dovoleno používat pouze jednoháčky. Dvojháčky a trojháčky jsou zakázány. Je zakázáno vybavovat nástrahy doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek, vrtulka nebo gumička. Při lovu na „Tenkaru“ je možné použít pouze prut a návazec (není používán žádný naviják a muškařská šňůra). Při lovu zachovávají osoby provádějící lov mezi sebou vzdálenost nejméně 20 m, pokud se nedohodnou na menší.

 

Nově se otevírají MP revíry Lhotecký (24ha, oblast Trhových Svinů), pískovna Malíkov (2,9 ha) a do začátku sezony bude vyhlášen další revír na nově zakoupeném 2,9 ha rybníku v oblasti Milevska.

 

Na ÚN Lipno a ÚN Hněvkovice jsou pro sezony 2018 a 2019 schváleny výjimky MZe pro 24 hodinový rybolov na vymezených částech nádrže (bližší informace v popisech revírů).

 

Zdroj: Rybářský řád a soupis revírů JčÚS 2018 - 2019

 

 

 

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 13
Celkem: 677779
Měsíc: 10345
Den: 946