Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín únor 2022

article preview

            Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace.  Máme za sebou první měsíc nového roku, sice za podmínek, které nám částečně brání v našich aktivitách, přesto výbor pokračuje v práci a připravuje se na výroční jednání, které bude v MCKV (sokolovna) dne 12. března od 8.30 hod. s programem: 

1.zahájení

2. volba pracovních komisí

3. kontrola usnesení z poslední VČS

4. zpráva o činnosti MO a výboru od minulé VČS

5. zpráva o činnosti hospodáře

6. zpráva o hospodaření

7. zpráva dozorčí komise

8. zpráva mandátové komise

9. schválení rozpočtu

10. volba nového výboru, dozorčí komise, komise pro zarybnění a delegátů na územní konferenci, diskuse a závěr.

Z uvedeného plyne, že se jedná o důležité jednání, kterému je potřeba věnovat náležitou pozornost. Z důvodů stále měnících se zdravotních opatření se nebude podávat občerstvení. Na jednání nebudou přizváni zástupci družebních organizací. Kandidátka bude uveřejněna na našich elektronických stránkách, to neznamená, že do výboru se nemohou přihlásit zájemci o práci výboru na samotném jednání.

  Dále se výbor zabýval problematikou údržby svěřeného majetku, bylo dokončeno oplocení pronajatého pozemku u „kanálku,“ pracovalo se na vyčištění loviště na rybníku Nový (Býšov) a to i za pomocí brigádnické činnosti.
Zde připomínáme, že lze uhradit poplatek za brigádu ve výši 1000,-Kč pracovní činností. Můžete se přihlásit na telefonním čísle 606134007.
Podala se žádost na město o příspěvek z Oranžového roku pro zabezpečení tradičních rybářských závodů, které podporuje naše město a zejména Jaderná elektrárna Temelín. Jsme li u závodů, tak naše organizace byla oslovena místním spolkem Veteránů s tím, že v měsíci září budou organizovat turnaj v nohejbale. Vzhledem k naší početné základně předpokládají, že postavíme ne jen jedno mužstvo. Tak zájemci se mohou přihlásit u jednatele na tel. čísle 725182712 do konce srpna. Účastí přispějeme k soudržnosti našich spolků.
Byli jste také informováni, že průběžně probíhá školení nových členů ČRS, ještě zbývají termíny 25.2., 18.3. a 15.4. vždy od 16.00 hod. na klubovně organizace.


 

Výdejna povolenek.  Dnem 15. ledna bylo ukončeno odevzdávání „Záznamů o úlovcích,“ a denní provoz výdejny. Do konce dubna bude výdejna pracovat jen v pátek od 12.00 do 18.00 hod. pro výdej náležitostí. Připomínáme, že je to termín pro zaplacení známky. Po tomto termínu bude uzavřena členská základna a bude 

nutné si znovu obnovit členství zaplacením správního poplatku.  K odevzdávaným „Záznamům …“, přesto, že bylo upozorňováno, na způsob vyplňování, stále přetrvávají

nedostatky, které byly odstraňovány přebírajícími. Vzhledem ke zdravotním opatřenímto bylo tolerováno. Po pominutí opatření, budou tyto dokumenty vráceny k doplněníjejich majitelům, tak jak se to provádí u ostatních organizací. 

Aktualita. Na konci ledna jsme si připomenuli osvobození koncentračního tábora 

Osvětim, který byl osvobozen vojsky SSSR, kterým velel maršál Koněv, který pokořil 

Berlín a došel se svými vojsky až do Prahy. Toto datum je připomínáno, jako Den Holokaustu. Je potřeba si připomínat tyto události, zejména proto, že znovu jsou zde tendence válečných štváčů rozpoutat válečný konflikt. Těch 6 milionů židů bylo asi málo. Je nutno poznamenat, že slovanských národů bylo násobně více a jaksi se o tom mocn emluví a není to dobře.  

Něco veselého na závěr. Praví lord Jeanovi: „Jeane, půjdeme dnes na ryby, podejte mi brokovnici.“ A Jean odpoví: „Nezdá se vám pane, že by na ty ryby byla lepší udice?“

 Lord odpoví „Myslíte Jeane, že mě rybář dá nějakou rybu, když mu místo brokovnice budu vyhrožovat prutem?“                                                          

                                                                                                                      EFA   









 

 




 

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 8
Celkem: 668871
Měsíc: 8178
Den: 731