Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín únor 2021

article preview

Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace. První letošní rok je za námi a jak jste byli informováni, tak u nadřízených složek i v současnosti probíhají jednání ohledně schvalovacích pravomocí jednotlivých stupňů struktury ČRS. Bylo např. doporučeno, aby přezkušování žadatelů o první rybářský lístek probíhalo korespondenčně i s využitím internetu. Tato varianta se nedoporučuje při školení rybářské stráže. Dále z iniciativy jihočeského a západočeského svazu se probírá otázka hospodaření s peněžními prostředky za známky a brigády, kde by dle návrhu mělo dojít k přerozdělování těchto prostředků podle množství členů, velikosti revírů a dalších aktivit organizací. Vyžádali jsme varianty řešení a zatímním názorem našeho výboru je zachovat současný stav. Případně, ujednotit cenu za brigádní povinnosti v celé oblasti. Po stránce dalších schvalovacích činnosti organizací doporučují nadřízené svazy delegovat tuto pravomoc na jednotlivé výbory organizací s tím, že tato rozhodnutí budou projednána a do odsouhlasena na výročních jednáních, jakmile to umožní zdravotní situace.

Také jsme se zabývali požadavkem na zpracování žádosti o poskytnutí reklamy v rámci projektu „Oranžový rok 2021“od společnosti JETE prostřednictvím našeho města. Žádost byla zpracována a odeslána do stanoveného termínu. Byla také zpracována a odeslána závěrečná zpráva pro Nadaci ČEZ.

Výdejna povolenek. 15. ledna bylo ukončeno odevzdávání záznamů o úlovcích. Záznamy byly překontrolovány a zaslány nadřízenému svazu, lze konstatovat, že se zlepšilo vyplňování tohoto dokladu. Jsou však jedinci, kterým dělá problém řádně si přečíst návod v Soupisu revíru, kde je názorně ukázán příklad jeho vyplnění. Jsou i tací, kteří docházkovou povinnost vyplňují jen u revírů, kde bylo něco uloveno a návštěva u ostatních neúlovkových nebyla zaznamenána a další nedostatky se vyskytly. Vzhledem k situaci, ve které jsme, jsme tyto nedostatky vyřešili opravou pracovníky výdejny. Zvažujeme, že pro příště budeme tyto dokumenty vracet majitelům k vyplnění, tak jak to nekompromisně provozují v jiných výdejnách. Takovou zajímavostí bylo, že jeden rybář ulovil 21 kaprů nad 70 cm o celkové váze 261 kg, ten největší měřil 98 cm a vážil 19,2 kg a k tomu jednoho sumce 190 cm o váze 45 kg. Tak to byly zážitky! Výdejna bude pracovat i nadále, ale už jen v pátek mezi 12. a 18.hod. do konce dubna.

Aktualita: Vážení členové rybářského cechu, jsme nuceni zde předložit smutnou zprávu.

Dne 29. ledna 2021 v ranních hodinách zemřel předseda organizace pan Vladimír Král ve věku 71 let. Vladimír byl předsedou od roku 2015, kdy převzal řízení organizace po odevším předsedovi. Rychle se zapojil do práce a byl aktivní v různých oborech naší činnosti: od brigád, výlovů, úklidu revírů, organizování závodů a plesů až po vánoční prodeje ryb a dalších, kde využíval svého oblíbeného vaření. Velkou oporou mu byla jeho manželka Hana, která se účastnila celé řady akcí, spolu vychovávali děti a později vnoučata. Vrcholem činnosti byla organizace 100.výročí založení organizace v roce 2019. Byl nositelem Čestného odznaku 1.stupně, který uděluje Rada Českého rybářského svazu. Vladimír využíval zkušeností z práce ve SVAZARMU, předsedy bytového družstva, zastupitele města. Měl vstřícný přístup k lidem, byl ochotný a odpovědný, a to vedlo místní baráčnickou obec, aby ho zvolila nedávno do funkce Rychtáře baráčnické obce. Jak vidno, práce s lidmi byla pro něj životním údělem. Vláďa byl kamarádské povahy a mezi lidmi oblíben. Takového si ho uchováme v naší paměti. Čest jeho památce

Za výbor místní organizace ČRS Eduad Frýba

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 5
Celkem: 676530
Měsíc: 9532
Den: 339