Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín srpen 2021

article preview

           

Ze života organizace.

Připomínáme rybářské veřejnosti, že dne 11. září 2021 proběhne na Sokolovně v 8.30 hod výroční členská schůze. Program byl uveřejněn v červencovém Vltavínu a rovněž je umístěn na našich webových stránkách. Přes prázdniny výbor připravuje příslušné dokumenty, které se budou projednávat. Pro ty, kteří usilují o 24hod lov na revíru Vltava 20 přinášíme dobrou zprávu, že od následujícího roku bude „24“ platit i na tomto revíru. Žádost, kterou podal jihočeský svaz, posvětilo Ministerstvo zemědělství a tento fakt byl zařazen do bližších podmínek rybolovu pro léta 2022 a 2023.

Dále výbor upozorňuje rybářskou veřejnost, aby věnovala náležitou pozornost vyplňování příslušné rybářské dokumentace. Kontrolou ze strany rybářské stráže jsou zjišťovány nedostatky v této problematice. Výbor také doporučuje při lovu na jednotlivých revírech si náležitě prostudovat podmínky lovu. Zejména problematiku 15 cm nástražní rybky a jejich uchovávání. Vyhnete se zbytečným problémům spojených se zadržením povolenky a následným kárným opatřením.

Výbor také děkuje všem, kteří se dne 24. července přišli rozloučit s naším předsedou panem Vladimírem Králem. Akci moderoval nový předseda organizace pan Jaroslav Švehla. Součástí vzpomínky bylo předání in memoriam Zlatého odznaku od Rady Českého rybářského svazu za vykonanou práci, který převzala paní Hana Králová z rukou jednatele organizace Ing. Eduarda Frýby. Poděkování také patří panu Humhejovi za jeho projev, který zde přikládáme:

VÁŽENÁ, ZARMOUCENÁ RODINO, ČLENOVÉ RYBÁŘSKÉHO CECHU, ČLENOVÉ OSTATNÍCH TÝNSKÝCH SPOLKŮ, VEDENÍ NAŠEHO MĚSTA, VÁŽENÍ SMUTEČNÍ HOSTÉ.

TIŠE A POZVOLNA PLYNE STARÁ ŘEKA NAŠÍM MĚSTEM. KOLIK RADOSTI I ŽALU UKRÝVÁ V OBRAZECH SVÉ ZRCADLÍCÍ HLADINY. PROUD SE JE SNAŽÍ ODNÉST DO ZAPOMĚNÍ, ALE PŘESTO ZŮSTÁVAJÍ V NAŠICH SRDCÍCH JAKO MALÉ OBLÁZKY NA DNĚ ŘEKY.

JE V NICH ZACHYCENA NAŠE ŽIVOTNÍ POUŤ. 

JSOU V ŽIVOTĚ CHVÍLE, KDY SLOVA TĚŽKNOU NA RTECH A MYŠLENKY, KTERÉ CHCETE VYSLOVIT, BOLÍ HEZKOU


 

VZPOMÍNKOU, ALE I NEMĚNNOU SKUTEČNOSTÍ. 

NEZASTAVITELNÝ ČAS UKONČÍ POSLEDNÍ VTEŘINOU URČENOU CESTU ČLOVĚKA ŽIVOTEM A TEN ODCHÁZÍ PŘESNĚ TAK, JAK SE ZRODIL.

ODNÁŠÍ SSEBOU RADOSTI I BOLESTI, ALE JDE-LI O ČLOVĚKA DOBRÉHO, ZANECHÁVÁ PO SOBĚ OTISK LIDSKÉ STOPY V NAŠEM VĚDOMÍ.

A TAKOVÝ VLADIMÍR KRÁL, SE KTERÝM JSME SE DNES PŘIŠLI ROZLOUČIT, BYL. 

VEDLE LÁSKY K SVÝM NEJBLIŽŠÍM SE SNAŽIL SVOU POCTIVOU PRACÍ PROSPĚT I OSTATNÍM. STAL SE UZNÁVANÝM OBČANEM NAŠEHO MĚSTA.

MĚL JSEM TU ČEST ZASEDAT S NÍM V ZASTUPITELSTVU MĚSTA, ALE PŘEDEVŠÍM JSME SE LÉTA SETKÁVALI NA AKCÍCH RYBÁŘSKÉ ORGANIZACE.

AŤ JIŽ TO BYLO PŘI ORGANIZACI RYBÁŘSKÝCH ZÁVODŮ, PLESŮ, VÝLOVŮ OBHOSPODAŘOVANÝCH RYBNÍKŮ A DALŠÍCH AKCÍCH. PODÍLEL SE I NA VÝCHOVĚ NEJMLADŠÍ RYBÁŘSKÉ GENERACE.

NĚKOLIK LET PŘED SVOU, PRO NÁS ŠOKUJÍCÍ SMRTÍ, POCTIVĚ VEDL NAŠÍ RYBÁŘSKOU OTGANIZACI JAKO JEJÍ PŘEDSEDA.

VLTAVOTÝNŠTÍ RYBÁŘI SI HLUBOCE VÁŽÍ JEHO PRÁCE, KTERÁ PO ZÁSLUZE BUDE DNES POSMRTNĚ OCENĚNA. 

VÝZNAMNÝ ŘÍMSKÝ FILOSOF SENECA VYSLOVIL MOUDRÁ SLOVA:

ŽIVOT JE DLOUHÝ DOST, KDYŽ VÍŠ, JAK HO PROŽÍT.

ŹIVOT MĚŘÍME SKUTKY, NE ČASEM.

TATO SLOVA SE STALA I ŽIVOTNÍM KRÉDEM PŘÍTELE VLÁDI KRÁLE.

PROTO MU PATŘÍ ÚCTA A NAŠE UPŘÍMNÉ PODĚKOVÁNÍ.

 Připomínáme, že je zde možnost využití elektrického vozíku pro invalidy, který byl zrekonstruován a předán panu Pavláskovi, ten jej však již nemůže používat ze zdravotních důvodů, a tak jej výbor nabízí k využití rybářovi, který má zhoršenou pohyblivost ke zkvalitnění jeho života. Informace na tel. čísle 606612014.   

Výdejna povolenek.

Oznamujeme, že i nadále lze rybářské náležitosti zakoupit po dohovoru na telefonních číslech 725182712 a 606612014.

Aktualita:                                   

U vody sedí starší děda a v klidu si pokuřuje dýmku, když tu náhle vyleze z porostu porybný a hned spustí. „Tak co dědo, jak vám to dnes jde“. „Ale skoro nic, akorát kapříka“. Zkušený porybný už pouhým okem poznal, že ten chudák ve vodě nemá míru, ale radši ho přeměřili. „Dědo vždyť ten kapřík nemá míru“, promluvil na staříka vážně porybný. Stařík se pouze usmál a s klidem mu odpověděl: „Malé to je, ale dva řízky s toho budou“.

                                                                                                 EFA

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 7
Celkem: 674288
Měsíc: 8724
Den: 259