Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín listopad 2021

article preview

  Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace. Hlavní úkoly rybářského roku máme za sebou, myšleno výroční jednání, hospodaření na rybnících a výlovy (poslední byl 23.10.) Je potřeba poděkovat všem, kteří přiložili ruce k dílu. Bohužel z důvodů zdravotních opatření bylo výborem rozhodnuto, že nebude organizovat tradiční dolovnou.  Na konferenci jihočeského svazu jsme šli s kritikou navrhovaných změn (jednotné řešení brigád a odebrání kompetencí dozorčím komisím na poli řešení přestupků rybářů). Bylo zatím prosazeno, že problematika brigád byla odsunuta na dobu pozdější, ale nepodařilo se prosadit, aby přestupky členů byly prvoinstančně řešeny dozorčími komisemi místních organizací jako tomu bylo doposud. Takže podle nových stanov, které bude odsouhlasovávat nejvyšší orgán-sněm ČRS, bude po přestupku následovat správní řízení, které bude vést ne organizace, ale svaz, a to bude spojeno se správním poplatkem a řízením na svazu, a ne u organizace. A nebude to stokorunová záležitost. Takže dozorčím komisím zbude kontrola hospodaření s materiálem a s finančními prostředky organizace. Podle názoru výboru to bude zpětný krok od tvrzení, že základem „rybářského života,“ jsou místní organizace.

Dále se výbor zabýval možnou rekultivací našeho pozemku na Hněvkovické přehradě, které je spojeno s řadou administrativních úkonů, které je v první řadě nutno splnit a až po jejich splnění je možné se zabývat materiálovou částí. Byly proto obeslány městské úřady v Týně nad Vltavou a Hluboké nad Vltavou, které mají v gesci problematiku, která je spojena se zmíněnou rekultivací. V měsíci listopadu proběhnou prověrky, na které se výbor průběžně standardně připravil.

Výdejna povolenek. Oznamujeme, že v rámci prověrek převezme nové známky a povolenky, které se budou distribuovat až v měsíci prosinci, zde připomínáme, že cena brigádních povinností bude dle usnesení z VČS 1000,-Kč, cena známky se nezměnila. Provozní doba bude 3.,10. a 17. prosince od 12.00 do 18.00 hodin do konce roku 2021. Pak od 3.1. každý den do 14. ledna v tu samou dobu. Následně každý pátek až do 29.dubna 2022. Připomínáme, že je potřeba věnovat náležitou pozornost vyplňování dokumentů, návody jsou v „Přehledu revírů.“ Vzhledem ke zdravotní situaci je nutné dodržovat přijímaná protiepidemiologická opatření.

Aktualita: 28. října si naše republika připomenula 103. výročí vzniku Československa. V našem městě jsme si tuto událost také připomenuli v 10 hodin u pomníku na Malé Straně položením věnců, kde za naší organizaci je položili Ing. Eduard Frýba a paní Božena Baštýřová.28.rijen21.jpg Škoda jen, že největší organizaci zde ve městě zastupovali jen dva její zástupci. Kde jsou ty časy, kdy takovýchto slavností se účastnily stovky ba tisíce Čechů. Znamenáme to zde proto, že je Stanovami ČRS uloženo místním organizacím spolupracovat s místními spolky a samosprávou.

Něco veselého na závěr. Je horké léto. Znavený rybář na cestě nočním autobusem při vystupování zapomene pod sedadlem svůj úlovek. Za týden čte v místním tisku výzvu: „Cestující, který si na lince XYZ zapomněl vezírek s rybou, se žádá, aby se dostavil na odstavné autobusové nádraží. Může si autobus vyzvednout.“

                                                                                                 EFA

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 10
Celkem: 668056
Měsíc: 7522
Den: 251