Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín leden 2021

article preview

Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace. Konec roku je za námi a coronavirus zatím vede. Skalním rybářům ani coronavirus  nezabránil ve využívání lovu ryb a tak jsme i v poslední dny roku mohli vidět fandy rybářského sportu jak čekali, mnohdy symbolicky,  na svůj úlovek. Ve výboru jsme pokračovali v administrování rybářské činnosti. Ve spolupráci se společností Vodní díla – TBD, a.s. Praha jsme dokončili pasportizaci našich rybníků. Je to dílo, které reprezentují desítky stran materiálů, na kterém se podílela řada společností, které mají určité vazby na pozemky, které sousedí s rybníky. Nadále pokračují jednání ohledně pozemků u naší klubovny. Nadřízené svazové orgány se zabývají v této složité situaci jak jednat za těchto podmínek, na přetřes přichází možnosti korespondenčního vydávání povolenek a též hlasování o rybářských záležitostech. Vše je o ochotě hledat nové možnosti komunikace mezi členy organizace, organizací mezi sebou a svazy a organizacemi za použití vymožeností současné doby.

Rybářská veřejnost byla rovněž médii informována o otravě ryb kyanidem na řece Bečvě. Je přáním všech, aby k podobným vybočením nedocházelo. Vždyť nebezpečných provozů v okolí našich řek je mnoho a je na majitelích provozů a také kontrolních orgánů státní správy, aby těmto haváriím předcházeli. Praxe ukazuje, že je potřeba této problematice věnovat pozornost. Vždyť i v našich podmínkách jsme zažili různé úniky ropných derivátů, obsahů silážních jam apod. Nesmíme ani zapomínat na odpady z našich domácností, kde jsou rovněž rezervy. Je potřeba stále více si uvědomovat, že jsme součástí přírody a ne její pány.

Výdejna povolenek.  Provozní doba je v lednu každý pracovní den do 15. ledna od 12 do 18 hod.. Po té, jen v pátek, opět ve stanovenou dobu až do konce dubna, což je termín nákupu členské známky.  Žádáme rybářskou veřejnost, aby do 15.1. se administrativa zaměřila na odevzdání záznamu o úlovcích a to vzhledem na zdravotní situaci. K tomuto bylo vybudováno na klubovně okénko, přes které bude vedena příslušná agenda. Lze konstatovat, že došlo ke zlepšení vztahu rybářů ve směru vyplňování záznamů o úlovcích, tak snad to vydrží. Připomínáme, že pozdní odevzdání záznamu o úlovcích je penalizováno 100,-Kč poplatkem.

Aktualita: Žijeme s coronavirem. Budeme-li respektovat navrhovaná opatření, tím rychleji se ho zbavíme.

A na závěr. Chytil rybář zlatou rybku. Rybka mu říká, „když mne pustíš, tak ti splním tři přání.“ Rybář na to, „ mám jen jedno, ať máš co nejméně kostí!“

 

E

       

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 2
Celkem: 676484
Měsíc: 9520
Den: 323