Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín květen 2022

article preview


 Vltavotýnští rybáři


Ze života organizace. Nejdříve považuji za nutné napravit chybu, která se vloudila do minulého příspěvku, který se týkal navrhovaných bližších podmínek. Bylo uvedeno, že byly podpořeny připomínky č. 3 a 5. Správně mělo být, že tyto připomínky nebyly podpořeny. Na základě diskuse ve výboru k této nepodpoře přibyla připomínka č. 2. Takto to bylo předáno na nadřízený stupeň. Hlavním úkolem, mimo standardních činností byl úklid břehů našich řek. Na tuto akci bylo upozorněno v minulém Vltavínu a 3x bylo upozorněno formou vyhlášení v rozhlase města. Výsledkem byla účast 10 lidí, z toho 2 nerybáři. Účastníkům patří poděkování. Druhou věcí je fakt, že nebylo uklizeno to, co se předpokládalo. Abychom udrželi náš revír v dobrém stavu budeme nuceni daleko více vyžadovat „Ustanovení platná na všech rybářských revírech Českého rybářského svazu, z. s. Jihočeského územního svazu“ a to v bodech 2 a,c,h a bodě 3 t, u. Celá naše republika považuje měsíc duben jako úklidový měsíc, nakonec k tomu byla nasměrována akce „Ukliďme Česko.“ Je zajímavé, že účastníci této republikové akce jsou mnohdy neorganizovaní občané, kteří mají nějaký svůj důvod, dát do pořádku své okolí, tak naši rybáři ten důvod ještě stále hledají, ač jim to „ŘÁD“ svým způsobem ukládá. Pro připomenutí, naše organizace byla první v Jihočeském kraji (v roce1999), která vyzvala k organizovanému úklidu revírů. Asi výměnou generací tato aktivita se ztratila, jako celá řada jiných věcí.
Dále se výbor předběžně zabýval nastávajícími závody (11.června), které jsou pod záštitou našeho města a Jadernou elektrárnou Temelín skupinou ČEZ.  
Řešili jsme také náš pozemek na přehradě Hněvkovice, kde byla provedena těžba dřeva v zimním období. Probírala se rovněž aktivita našich žen – rybářek. Hledaly se cesty, jak je zviditelnit při pořádání našich akcí. 


Výdejna povolenek.

Informujeme, že koncem dubna byla uzavřena evidence rybářů. Ti, kteří nezaplatili povinné členství jej mohou získat pouze po zaplacení správního poplatku v ceně známky a zaplacením známky. Po tomto termínu byl ukončen prodej náležitostí na klubovně a tyto lze vyřídit po dohovoru na tel. číslech: 725182712 a 606612014.  
Aktualita: Jako každý rok se naši zástupci účastnili vzpomínkové akce položením věnců u pomníku padlých v obou válkách. Je hrozné, že se lidstvo nepoučilo a vůdčí osobnosti se vrhly do nových bojů.


A na závěr něco veselého.

 Vášnivý rybář tráví u vody každý víkend od časného rána až do noci, a to v každém počasí. Jedno ráno odejde k vodě jako vždy, ale počasí je tak hrozné, že to brzo zabalí a jde domů. Je ještě brzo ráno, tak se znovu svlékne a vleze si do postele k probouzející se ženě. „Miláčku, dnes tam je opravdu šeredné počasí.“ „No vidíš, ona na to. A ten můj blbec šel na ryby.“                                                      

 EFA

 

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 4
Celkem: 674262
Měsíc: 8707
Den: 250