Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín duben 2022

article preview

Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace. Březen byl pro naší organizaci měsícem volebním. Dne 12. jsme se sešli v budově sokolovny, probrali problematiku uplynulých 4 let. Jednání bylo poznamenáno ustupujícím covidem. Přišlo nás jen 34, nakonec i  výborů bylo jen polovic. Hlavním cílem jednání byly volby výboru, dozorčí komise, komise pro zarybnění a delegátů na konferenci svazu. Hlavní referát přednesl, za nemocného předsedu, hospodář p. Nekola. V referátu mimo hodnotící část byly představeny připomínky z naší organizace vůči schvalování dodatků k bližším podmínkám lovu, novým STANOVÁM ČRS a postavení místních organizací v hierarchii ČRS, prostě problematika, se kterou vystoupí náš zástupce na blížící se konferenci. Hospodář ve svém vystoupení shrnul práci na rybnících, budově klubovny a jejím vybavení, dále novým technickým zázemím a samozřejmě informoval o zarybňování našich revírů a chovu ryb na našich, nebo pronajatých rybnících. Zprávu dozorčí komise přednesl člen komise p. Panoch, předseda p.MVDr. Mikeš nemoc, zhodnotil problematiku řešení přestupků a to i do budoucna, kde tyto bude řešit nadřízený stupeň. Doporučil schválit navrhovaný rozpočet, se kterým členskou schůzi seznámila p. Baštýřová. Po jednotlivých zprávách předstoupil předseda volební komise, který předložil členské schůzi návrh na jednotlivé komise a nechal hlasovat. Do zarybňovací komise byli zvoleni p. Milt a Řáda. Delegáti na územní konferenci byli navrženi p. Nekola a Švehla, do dozorčí komise byli zvoleni p.MVDr. Mikeš, MVDr.Bednář a Panoch. Po volbách do komisí předseda komise p. Řáda přistoupil k volbě nového výboru. Navrhl způsob volby, a to volbu veřejnou, kterou přítomní odsouhlasili. Poté přistoupil k volbě po jednotlivcích dle abecedy. Volbou prošli všichni navržení kandidáti jednohlasně, nikdo se nezdržel hlasování a ani nebyl proti. Do nového výboru byli zvoleni p.Bukovský, Ing. Frýba, Mgr.Janál, Nekola, Ing. Rejnart, Švehla ml., Švehla st., Vančata a Vlk. Ze starého výboru již nekandidovali p. Kolář (práce s mládeží) a Boženka Baštýřová (vládla 8 let pokladnou a též se podílela na školení nových adeptů), kterým tímto patří dík za vykonanou práci ve prospěch organizace. Patří se také poděkovat p. JUDr. Pavláskovi, který celou řadu let pracoval ve výboru a následně v dozorčí komisi za což byl vyznamenán Radou ČRS nejvyšším oceněním. Po volbách následovala diskuse, kterou zahájil zástupce jihočeského výboru

img_20220312_092410.jpg

p. Ing. Štěpán. Ve svém vystoupení vysvětlil problematiku kárného řízení dle nových stanov, dále se zabýval novými navrhovanými podmínkami lovu na jihočeských vodách, blíže na našich internetových stránkách, doporučil schůzi a výboru podpořit pouze návrhy č. 3 a 5, kriticky vystoupil k vyhodnocování úlovků a násad do našich revírů, kde oproti letům minulým, se vyhodnocení nedostává do organizací včas, věnoval se také problematice výdeje rybářských náležitostí, které mají mít novou podobu od poloviny příštího roku. Zkritizoval distribuci nových Stanov a Jednacího řádu ČRS, kde oproti minulosti je možné se s nimi seznámit, zatím, pouze na internetových stránkách. Po jeho vystoupení se ujal slova předseda návrhové komise p. Mgr. Spišák, aby zorganizoval předání ocenění jubilantům, celkem jich bylo 14. Oproti minulým letům ocenění obdrželi pouze ti, kteří se v dobách minulých aktivně zapojili do práce organizace, jak již byla členská základna informována. Dále v diskusi vystoupilo 6 členů, kteří diskutovali k podmínkám lovu p. Řáda, Milt, Podhora a Frýba, který také seznámil přítomné s jednáním výboru a městem ohledně provozu lodí na řece a také o připravované opravě mostu v Týně nad Vltavou, na závěr uvedl, že výbor bude podporovat návrhy č. 3 a 5. P. Spišák vznesl požadavek na vybavení členů rybářské stráže, p. Šafránek kritizoval Rybářský řád v tom, že by v něm měly být uváděny jednoznačné pokyny k lovu a ne několika smyslné, které vedou ke konfliktním situacím. Po diskusi vystoupil p. Špišák s návrhem Usnesení z VČS, kde bylo výboru uloženo: - uspořádání rybářských závodů v červnu 2022, - zajisti školení nových členů a mládeže, - projednat přednesené příspěvky na 1. jednání výboru a jejich přenos na JčUV Boršov, - zpracovat ve spolupráci s JčUV žádost o provádění kontroly dodržování rychlosti plavby plavidel pohybujících se po vodní ploše, - zabezpečit ustanovení plesového výboru pro pořádání tradičního plesu 2023, - navrhovat p. Švehlu do nového výboru jihočeského svazu na konferenci svazu. Usnesení bylo schváleno všemi přítomnými členy organizace. Na závěr vystoupil jednatel Ing. Frýba, a ještě jednou omluvil výbor za skromné pořádání výročního jednání a s pozdravem „Petrův zdar“ jednání ukončil.

Výbor tímto děkuje zaměstnancům MCKV, zejména p. Panskému za přípravu místnosti a techniky pro výše uvedené výroční jednání.

Výdejna povolenek. Připomínáme, že s koncem dubna bude ukončen výdej náležitostí na naší klubovně. Po tomto termínu bude účtován správní poplatek při zakoupení známek a dalších náležitostí po dohovoru na tel. číslech 725182712 a 606612014. 

 

Aktualita: Jako každý rok, tak i letos bude naše organizace pořádat jarní úklid břehů našich řek. Bude to 23. dubna. Sejdeme se v 9 hod. pod kostelem, pomůcky k úklidu budou rozdány na místě. Připomínáme, že účastníkům -rybářům bude odečtena z pracovních povinností „stovka.“ Úklidem přispějeme k akci „Ukliďme Česko“, ale také k lepšímu vzhledu města a jeho okolí.

Dále připomínáme, že poslední možnost školení nových adeptů je 15. dubna na naší klubovně a to od 16. hod.

 A na závěr. Sedí tři u vody. Dva rybáři a jeden nerybář. Ti dva rybáři se trumfují ve vyprávění svých zážitků u vody – v rybářské latině. Po chvilce poslouchání ten třetí říká: „pánové, to, kdyby se poslancům, ve sněmovně zapnul detektor lži – tak by to vyrazilo pojistky v celé republice!“                                                           EFA

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 5
Celkem: 678098
Měsíc: 10526
Den: 822