Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín duben 2021

article preview

 

Ze života organizace.

Další měsíc koronavirových opatření uběhl a konečně došlo k částečnému uvolnění a naši rybáři mohou lovit na území okresu, tak to je dobrá zpráva pro ty, kteří mají v oblibě přehradu v Hněvkovicích. Další dobrou zprávou je, že Poslanecká sněmovna zamítla návrh pirátské strany, kdy bylo navrhováno, aby bylo důsledně dodržováno nařízení Evropského parlamentu, které se týkalo zákazu chovu, pěstování, držení, rozmnožování, přepravy a vypouštění do volné přírody invazijních a nepůvodních druhů flory a fauny. Z živočichů pak např. amur bílý, pstruh duhový, siven americký, nebo koza bezoárová, kamzík, muflon. Při tom vytvoření tohoto seznamu nebylo povinné, ale naši ochránci jej chtěli ještě rozšířit nad tzv evropský. Tak se spojili rybáři, myslivci, zahrádkáři, včelaři a lesáci a zaslali poslancům dopis, kdy vysvětlovali své postoje. Na půdě Výboru pro životní prostředí a Zemědělského výboru vystoupili proti pozměňovacímu návrhu poslankyně Dany Balcarové (Piráti). Bylo konstatováno, že národní seznam je podle oficiálních statistik EU zaveden jen v 8 zemích EU, tj. méně než ve 30% států EU. Nebezpečné pozměňovací návrhy byly smeteny ze stolu. A tak se dočkáme v druhé polovině roku, že nové úprava (bez omezení) bude platit. Pro nás to znamená, že již nebudou argumenty pro bránění vysazování např. amura bílého. Jsme li u vysazování, tak vězte, že náš hospodář a vysazovací četa nezahálela a podle násadového plánu provádí vysazování ryb do našich revírů. Zde jsme požádali nadřízený svaz o navýšení plánu s ohledem na dříve uvedené snížení hladiny Vltavy.

Výbor pokračuje v přípravách na tradiční rybářské závody, které plánuje na 5.června, podmínky budou zveřejněny v květnovém měsíčníku Vltavín a na našich elektronických stránkách. Závody proběhnou pod patronací společnosti JETE a našeho města. 

 Výbor také připomíná, že nadále probíhá vyhodnocení soutěže o největší (zajímavý) úlovek za rok 2020. Fota s daty můžete předávat do klubovny, respektive p. Baštýřové, nebo hospodáři p. Nekolovi. Zájemci o první rybářský lístek se mohou přihlásit na klubovně, kde obdrží materiály k samostudiu a po jejich prostudování, jim bude stanoven termín, kdy provedou přezkoušení testem před komisí. Zájemci o splnění brigádních povinností se mohou přihlásit u našeho hospodáře p. Nekoly č. tel.606134007.

Rybářský kroužek.  P o z o r  - Závěrečná zkouška testem online

Na základě současné pandemické situace, se výbor ČRS, z. s. MO Týn nad Vltavou rozhodl následovně:

  • Dne 16.4.2021 bude možno vyzvednout test pro závěrečnou zkoušku k získání rybářského lístku.

  • Test si vyzvednete ve výdejně povolenek Zadní Podskalí č. p. 773, od 12,00 hod. do 17,00 hod., kde Vám budou předány další potřebné informace.

  • Test si mohou vyzvednout i další zájemci z řad mládeže, kteří se nestačili do rybářského kroužku přihlásit. Jedná se o mládež, která zahájila povinnou školní docházku a kteří dovršili v tomto roce max. 15 let.

  • Výbor žádá rodiče dětí o účast jednoho z rodičů (možno i babička – děda,  sourozenec starší 18 let) při vyzvednutí  TESTU a podepsání přihlášky.

  • V případě potřeby dalších informací můžete volat na telefon:

  •  603 155 393 Jaroslav Švehla

  • 724 560 257 Petr Kolář

 

Výdejna povolenek.  Upozorňujeme naše členy, že provozní doba výdejny je každý pracovní pátek vždy od 12.00 do 18.00 hod. do konce měsíce dubna, kdy je povinnost rybáře mít zaplaceno členství. Po tomto termínu bude účtován správní poplatek 500,-Kč. Náležitosti po této době vyřizují na tel. Čísle 725182712 a 606612014. Výbor děkuje všem členům za trpělivost a dodržování režimu při prováděném výdeji příslušných náležitostí.

Aktualita: Nacházíme se v období, kdy probíhá akce „Ukliďme Česko“ a tak jak bylo již inzerováno, i my už řadu let organizujeme úklid našich řek, a to už od roku 1999. Sejdeme se 17. dubna pod kostelem v 9.hodin a budeme rozděleni do skupin a provedeme úklid našich toků. Materiál a ochranné pomůcky obdržíte na místě.

A na závěr něco veselého. Žena říká manželovi: „Byl tu Eda a říkal, že z chytání ryb nebude nic, protože malují hospodu!“

                                              EFA

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 5
Celkem: 676202
Měsíc: 9492
Den: 135