Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín červen 2022

article preview

 Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace. Konečně je to tady, 16. června bude zahájena hlavní sezona v oblasti lovu ryb. Zde připomínáme, aby každý, kdo jde na lov si pořádně, pořádně přečetl Soupis revírů, kde jsou detailně popsány povinnosti lovících. Upozorňujeme na to v souvislosti s řešením přestupků rybářů dle nových pravidel. Již jsme zaznamenali několik případů, kdy byla odejmuta povolenka za porušení stanovených norem. Problém není jen v jejich porušení, ale i v následném řešení přestupku, kdy přestupce neřeší už dozorčí komise místní organizace, ale nadřízený stupeň v našem případě Jihočeský územní svaz v Boršově nad Vltavou. Tak vážení, věnujte této problematice náležitou pozornost. Také připomínáme, že náš revír Vltava 20 je ve „24 hodinovém“ režimu a to do 31.8.2022. Opatření se netýká Lužnice 1. Výbor přeje lovícím bohaté zážitky u našich vod.

Ve své činnosti se výbor uplynulý měsíc zabýval přípravou závodů dne 11. června, které se konaly po kovidové přestávce. Vzhledem k termínu uzávěrky Vltavínu, vám výsledky představíme až v měsíci červenci. Připomínáme, že závody podpořila v rámci Oranžového roku Jaderná elektrárna Temelín skupina ČEZ prostřednictvím našeho Města Týna nad Vltavou. Dalším podporovatelem bylo Řeznictví pana Karbana Jaroslava z ulice J. Opletela v Českých Budějovicích a prodejna rybářských potřeb pana Nicolae Buligy z Týna nad Vltavou. Novinkou bylo, že vyhrávající závodníci, mimo dalších cen, si odnášeli poukázky, za které si mohli nakoupit potřebnou rybařinu z prodejen rybářských potřeb. Výbor tímto děkuje všem, kteří se zapojili do přípravy závodů.

Dále se výbor zabýval přípravou plánu práce na 2. pololetí, kde vedle údržby a výlovů připomínáme zahájení rybářského kroužku v měsíci září na našich školách. Výbor se také zabýval jednáním o možném vybudování vývazišť pontonů mezi novým mostem a tzv. obecním domem, čímž podle našeho výboru dojde k omezení lovu ryb. Požádali jsme proto o vyjádření kompetentního orgánu, kterým je Jihočeský územní svaz. Tento se k tomuto problému vyjádřil neutrálně s odkazem, že problematika je v kompetenci města. Náš výbor bude prosazovat, aby nedošlo k omezení lovu v tomto prostoru.

Výbor také připomíná, že jsme byli osloveni místním spolkem Veteránů s tím, že budou v září pořádat nohejbalový turnaj tříčlenných družstev a vyzvali nás tímto k účasti. Tímto žádáme naše mladší ročníky, aby se nezalekly a v hojném počtu se přihlásily na telefon jednatele: 725182712.

Výdejna povolenek. Prodej náležitostí byl koncem dubna ukončen.  Po tomto termínu bude účtován správní poplatek při zakoupení známek ve výši ceny známky. Dalších náležitostí lze vyřídit po dohovoru na tel. číslech 725182712 a 606612014. 

Aktualita: Jako každý rok, tak i letos jsme si připomněli osvobození naší republiky od německého nacismu v roce 1945. Přestože byla podepsána kapitulace Německa 8.5.1945, tak na našem území se tvrdě bojovalo až do 12. května, na což řada nových politiků zapomíná. Také jsme si připomněli 80. výročí popravy našich spoluobčanů, kteří byli udáni za schvalování atentátu na říšského protektora. Naši zástupci se účastnili pietního aktu a uctili památku padlých, položením smutečních věnců.

 A na závěr něco veselého. 

Na břehu řeky Moravy stojí stařeček a loví ryby. Jede kolem naložená Tatra na nedalekou stavbu, zastaví a řidič se ptá: „Strýcu, kde se tu mohu přebrodit?“
Stařeček přehodí fajfku z jednoho koutku úst do druhého a povídá: „Tož, kousek odtud, asi padesát metrů po proudu.“
Řidič tedy jede padesát metrů, pak sjede do vody... A zapadne tam včetně nákladu.
Stařeček se na to dívá a povídá: „Tož včil su z teho blázen. Před chvílou tu šly kačeny a měly vody do pasu.“

                                                                                                                          EFA

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 26
Celkem: 675265
Měsíc: 9341
Den: 601