Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín červen 2021

article preview

 Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace.

Zahřívací kolo rybářského roku je za námi a od 16. června jedeme naplno. Rybičky a různá vnadidla jsou připravena a můžeme jít na dravce. Jen připomínáme, že platí 15 cm pro nástražnou rybičku na vyjmenovaných revírech. Pro uchovávanou rybu platí minimální délka rovněž 15 cm, to platí pro ryby, které nemají stanovenou míru. 24 hod. lov, v našich podmínkách, platí jen na Orlíku a Hněvkovicích, zde pouze na vymezeném úseku. Na revíru Kořensko to bude platit až od příštího roku. Znovu připomínáme fakt, že je potřebné před odchodem k lovu, aby si každý připomněl ustanovení rybářského řádu, např. kdy se zapisuje ulovená ryba do Záznamu o úlovcích apod. Předejdete tak zbytečným problémům při setkáních s členy rybářské stráže. Jak bylo inzerováno byly zrušeny rybářské závody, a to hlavně z důvodů stále platných vládních nařízení spojených s omezováním prostoru a počtu lidí při hromadných akcích, a tak si přejme, že nadcházející rozvolňování přejde přes prázdniny do nulových hodnot, které zaručí, že budeme normálně žít bez různých omezení. To však záleží na nás všech. Zda bude stanoven náhradní podzimní termín se dozvíte na našich webových stránkách a v letních Vltavínech. Je zde ještě jeden problém, a to výstavba vývaziště zde ve městě, kde tato byla posunuta z minulého roku na letošek a jak už víme, práce jsou spojeny se snížením hladiny nádrže Kořensko. Tak snad to bude poslední problém spojený s rybolovem v našich končinách. Pozorný čtenář Vltavínu si mohl všimnout, že zástupci Povodí Vltavy s.p. uvažují o zákazu rybolovu v okolí kapličky na soutoku. Prý rybáři ruší tam přicházející turisty. Výbor se touto aktivitou zabýval na svém jednání dne 7.6. a rezolutně tuto snahu odmítá a pověřil své zástupce jednáním s cílem zamezit těmto snahám.

 Tímto výbor přeje všem rybářům hezké zážitky u našich řek v nadcházejícím období. 

Výbor pokračoval v jednáních s městem o pronájmu garáže, kde jednání se zadrhlo na administrativních záležitostech. Skupina okolo našeho hospodáře p. Nekoly rozvážela po img_20210518_143833.jpgchovných rybnících krmivo a pokračovala v oplocování pronajatého pozemku u „čističky“

img_20210615_130506.jpg

a tak výbor děkuje uvedené partě za odvedenou práci. Připomínáme, že je možno odpracovat brigádní povinnosti po dohovoru s naším hospodářem na tel. čísle: 606134007. Výbor se také připravuje na konferenci jihočeského svazu, která se bude zabývat zejména novými stanovami, kde nosnou problematikou budou brigády, kompetence dozorčích komisí a jiné záležitosti. Výbor také požádal o zaměstnanecký grant od jaderné elektrárny Temelín. O udělení rozhodují zaměstnanci a tak je tímto žádáme o podporu naší aktivity, která pomůže ke zlepšení rybářského prostředí a tím i celé naší oblasti.

Výdejna povolenek. Oznamujeme, že provoz výdejny v Podskalí je ukončen. Dále lze náležitosti zakoupit po dohovoru na telefonních číslech 725182712 a 606612014.

Aktualita: Máme zde přelom jara, léta a prázdnin a zde si připomínáme naše velikány M.J.Husa a Jeronýma Pražského, kde 30. května u druhého jmenovaného to bylo 605 let od jeho upálení v Kostnici. Byl to velký podporovatel Husa, patřil ve své době mezi nejvzdělanější středoevropany, myšlenky reformace šířil po řadě zemí Evropy, zasloužil se o 3 české hlasy na Karlově universitě. I dnes je aktuální jeho výrok „ Svatosvatý národ český má být ve své zemi hlavou a ne ocasem.“ A tak až půjdete Malou Stranou, konkrétně Malostranskou ulicí do mírného kopce, tak na jejím konci, přes ulici, uvidíte pomník Husovy lípy, který už je opětovně osvětlen, mimochodem také aktivitou vltavotýnských rybářů, tak si připomeňte tyto dva velikány českých dějin.

 A na závěr.   Sedí rybář u počítače a na internetu si střídavě přepíná stránky. Sex-rybařina, sex-rybařina a pořád dokola. Přistihne jej u toho jeho manželka a povídá. „Nech tam ten sex, ryby chytat umíš!“                                                     EFA

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 5
Celkem: 673883
Měsíc: 8663
Den: 416