Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín březen 2021

article preview

Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace. Máme za sebou druhý měsíc s coronavirem a bohužel neukázněnost obyvatel republiky zapříčinila přitvrzení zdravotních opatření. Toto se týká i výkonu rybářského práva, kdy na základě Usnesení vlády č. 216 ze dne 26.2.2021 je doporučováno všem rybářům, aby lov ryb prováděli výhradně v katastru obce svého bydliště a dodržovali všechna platná epidemiologická opatření. Dále v souvislosti s rozjezdem sezony připomínáme všem rybářům, aby si prostudovali „bližší podmínky výkonu rybářského práva,“ ve kterých jsou stanovena různá drobná omezení, kdy „mezi zátěží (nebo krmítkem) a prutem nesmí být žádná pevná zarážka“ a zákaz používání dvojháčků a trojháčků v období od 1. ledna do 15. června platí pouze pro mimopstruhové revíry. Vše je uvedeno v dodatku.

Dále se výbor zabýval doplněním – kooptací nového člena výboru a to p. Ing. Rejnarta Václava, aby členů výboru bylo opět devět. Výbor se také dohodl, že do výročního volebního jednání v příštím roce povede organizaci p. Jaroslav Švehla. Výbor zatím předpokládá, že by se v měsíci červnu a to pátého, konaly tradiční rybářské závody a to pod tradiční patronací JETE a našeho města. Vše závisí na kázni obyvatelstva, jak výše uvedeno. Výbor také připomíná, že nadále probíhá vyhodnocení soutěže o největší (zajímavý) úlovek za rok 2020. Fota s daty můžete předávat do klubovny, respektive p. Baštýřové, nebo hospodáři p. Nekolovi. Zájemci o první rybářský lístek se mohou přihlásit na klubovně, kde obdrží materiály k samostudiu a po jejich prostudování, jim bude stanoven termín, kdy provedou přezkoušení testem před komisí. Zájemci o splnění brigádních povinností se mohou přihlásit u našeho hospodáře p. Nekoly č. tel.606134007. Jako každý rok se připravujeme na jarní úklid břehů našich řek, kdy předpokládáme, že by úklid proběhl ve dvou termínech 10. a 17. dubna individuelně. Materiál pro úklid by se vydal na shromaždišti pod kostelem a vlastní úklid by se prováděl ve dvojicích na stanovené trase. Blíže na našich webových stránkách. 

Výdejna povolenek.  Provozní doba výdejny je každý pracovní pátek vždy od 12.00 do 18.00 hod. do konce měsíce dubna, kdy je povinnost rybáře mít zaplaceno členství. Po tomto termínu bude účtován správní poplatek 500,-Kč. Je potřeba pochválit členy, že dodržují hygienická opatření při manipulaci s rybářskými náležitostmi na naší klubovně.

Aktualita: Je všeobecně známo, že 8. březen patří ženám, je to jejich den, tak pánové, popřejte svým protějškům k svátku a přidejte kytičku, nestihli jste to toho osmého, nic se neděje, můžete to dohnat i později. Vždyť si to naše protějšky zaslouží po celý rok.

A na závěr. Rybář volá lékaři: „Prosím vás, syn spolkl omylem větší rybářský háček. Můžu se s ním, zítra, u vás zastavit?“ Lékař se vyděsí: „Proč až zítra, člověče? Vždyť je to vážná věc! Proč budete tak dlouho otálet?“ „To je v pohodě, pane doktore, ten den to vydržím a dnes ryby berou. Háčků mám zatím dost.“

                                              EFA

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 8
Celkem: 668366
Měsíc: 7776
Den: 455